Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


SPEEDEX: Ζημιές 1,5 εκατ. & -10% ο τζίρος το 2012

Το 2013 όπως όλα δείχνουν θα είναι η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων για την Speedex, εταιρεία των ομίλων Σφακιανάκη & Φουρλή.



Οι μέτοχοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα καλύψουν τουλάχιστον την τρύπα του 1,5 εκατ που παρουσιάζουν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Ώστε η Speedex να συνεχίσει την λειτουργία της και επιπλέον αν θα δώσουν ρευστότητα στην εταιρεία για να καλύψει μέρος των τεράστιων υποχρεώσεων άνω των 20 εκατ.

Η διοίκηση να αποφασίσει αν η στρατηγική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια (μείωση κόστους, επέκταση του δικτύου και ανταγωνιστική εμπορική πολιτική) είναι ικανή να οδηγήσει την εταιρεία ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Το δίκτυο αντιπροσώπων & οι εργαζόμενοι αν θα συνεχίσουν να αποδέχονται την μείωση των εσόδων - μισθών τους λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι το δίκτυο της Speedex (ανάλογη εικόνα έχουν και τα δίκτυα των: ACS Courier και της Γενικής Ταχυδρομικής) έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος της μείωσης του τζίρου της εταιρείας μην μπορώντας πλέον κάποια απο αυτά να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Με αποτέλεσμα να έχουμε λουκέτα σε καταστήματα, καθυστερήσεις στην μισθοδοσία του προσωπικού και χρέη προς το δημόσιο.

Πώληση - Απορρόφηση της Speedex ??

Τελευταία κυκλοφόρησε εκ νέου στην αγορά η φήμη περί εξαγοράς ή απορρόφησης της Speedex απο την ACS Courier του ομίλου Infoquest. Λαμβάνοντας υπόψη μας την οικονομική ευρωστία της ACS αλλά και την δύσκολη θέση που βρίσκεται η Speedex είναι ένα σενάριο που εμείς θα το χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον βιώσιμο, ο χρόνος θα δείξει αν είναι απλά μία φήμη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου