Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΛΤΑ: Ετοιμάζουν 1.000 απολύσεις

 Μετά την ΕΡΤ, η ώρα των ΕΛΤΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο επόμενος μεγάλος Οργανισμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα (μαζί με άλλους 27, πολύ μικρότερους σε μέγεθος και ανθρώπινο δυναμικό, Οργανισμούς) από τον οποίο θα αντληθούν προς «αποκεφαλισμό» 1.000 «κεφάλια» εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου,προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου.
Του Θάνου Πασχάλη από την «Ελευθεροτυπία»

Σήμερα στον Οργανισμό απασχολούνται 7.500 υπάλληλοι αορίστου χρόνου (αντί 11.500 πριν από λίγα χρόνια), ενώ το δίκτυο λιανικής, για τη διακίνηση της αλληλογραφίας και όχι μόνο, περιλαμβάνει μετά την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών 1.600 σημεία εξυπηρέτησης (μέσω καταστημάτων) των πολιτών.

Περιορισμένος κύκλος εργασιών
Η επιλογή των ΕΛΤΑ να αποτελέσουν τον επόμενο Οργανισμό (αποτελεί Α.Ε. του Δημοσίου, όπως και η ΕΡΤ) από τον οποίο θα προέλθει ο αναγκαίος αριθμός απολυομένων, ώστε να τηρηθεί κατά γράμμα η μνημονιακή απαίτηση των 4.000 απολύσεων, ελήφθη μετά τον περιορισμό στον κύκλο εργασιών τους, αλλά και μετά τα σχέδια που εξυφαίνονται για την ιδιωτικοποίησή τους.
Μόνο από την υποχρέωση, φέτος και στο εξής, της ηλεκτρονικής υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος εκτιμάται ότι θα ΕΛΤΑ θα απολέσουν σημαντικά έσοδα.
Ως κρίσιμο παράγοντα, ώστε να αποτελέσουν τον επόμενο για απολύσεις υπαλλήλων Οργανισμό μετά την ΕΡΤ, συνέτεινε και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων του αγγίζει τα 50 έτη και άρα αρκετοί από αυτούς μπορούν ευκολότερα να εξαναγκαστούν σε έξοδο από την υπηρεσία με πρόωρο καθεστώς συνταξιοδότησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου