Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

DHL Express Ελλάς: Το 2012 «άντεξε», το 2013 έγινε τελωνειακός αντιπρόσωπος

                                                                                       [Πηγή: Metaforespress]
Το 2012, ο κύκλος εργασιών της DHL Express μειώθηκε στα 56,3 εκατ., έναντι 58,2 εκατ. το 2011, ενώ τα κέρδη προ φόρων διατηρήθηκαν στα 0,3 εκατ.  Η μείωση των εσόδων δεν οφείλεται τόσο στη συρρίκνωση του μεταφερόμενου όγκου, όσο στη συμπίεση των τιμών.
Το 2013, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, με άδεια τελωνειακού εκπροσώπου. Πλέον, η DHL Express δίνει τη δυνατότητα της αυθημερόν εξαγωγής προϊόντων, με μείωση 50% στο κόστος εκτελωνισμού.
Κατά κύριο λόγο, η νέα υπηρεσία αφορά:
-τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων,
-τον ναυτιλιακό κλάδο,
-τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
-το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Πλέον, περίπου το 80% των εξαγωγών της εταιρείας γίνεται αυθημερόν, ενώ στόχος είναι, ως τον Σεπτέμβριο, όλες οι εξαγωγές να γίνονται την ίδια ημέρα.
Το 58% των εσόδων προέρχεται από τις εξαγωγές
Όπως είναι φυσικό, η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας οδήγησε σε σημαντική αλλαγή του μείγματος των εσόδων της εταιρείας, καθώς πλέον σε μεγαλύτερο ποσοστό αυτό προέρχεται από τις εξαγωγές προϊόντων (58%) και σε μικρότερο ποσοστό από τις εισαγωγές, ενώ λίγα χρόνια πριν η εικόνα ήταν αντίστροφη.
Ενδεικτικό των αλλαγών είναι και το γεγονός ότι το 2008 ο κλάδος της ένδυσης - υπόδησης συνεισέφερε στην εταιρεία το 35% των εσόδων, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 15%.
«Οι εισαγωγές μειώνονται, αφού πέφτει η ιδιωτική κατανάλωση. Ωστόσο, αυξάνονται οι εξαγωγές, κυρίως από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας.
Αυτή την περίοδο, η DHL βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΔΑΑ, τόσο για τη μείωση του μισθώματος για τους χώρους που ενοικιάζει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όσο και για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας, στο ΔΑΑ, που λήγει το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου