Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

H UPS εξαγόρασε αντί 5,16 δισ. ευρώ την TNT Express


ΣΤΗΝ εξαγορά της ολλανδικής εταιρίας ταχυμεταφορών TNT Express προχώρησε η αμερικανική United Parcel Service (UPS), καταβάλλοντας το ποσό των 5,16 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας στην 105χρονη ιστορία της, ενώ μέσω αυτής μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη γερμανική Deutsche Post. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η UPS προσφέρει 9,5 ευρώ ανά μετοχή της TNT Express, ενώ θα καταστεί ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην ευρωπαϊκή αγορά ταχυμεταφορών και παράλληλα θα αποκτήσει και τις δραστηριότητες του ολλανδικού ομίλου σε Ασία και Λατινική Αμερική, δύο αγορές στις οποίες η TNT Express αναπτύσσεται με ταχύτητα. Μετά την εξαγορά, η UPS θα «δει» τις παγκόσμιες πωλήσεις της να ξεπερνούν τα 60 δισ. δολάρια. «Η TNT Express ταιριάζει απόλυτα στο μακροχρόνιο επιχειρηματικό μας πλάνο και ταυτόχρονα μας βοηθά να αυξήσουμε περαιτέρω την παρουσία μας σε όλες τις αγορές της υφηλίου», υπογράμμισε ο Σκοτ Ντέιβις, διευθύνων σύμβουλος της UPS.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της TNT Express, Μαρί-Κριστίν Λόμπαρντ, υπογράμμισε ότι «η ένωση των δύο εταιριών θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο, ο οποίος δύσκολα θα βρει ανταγωνιστές, καθώς θα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες».

Πάντως, η γερμανική DHL (Deutsche Post), φρόντισε ήδη να περάσει στην αντεπίθεση και να τονίσει την ανάγκη οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού να εξετάσουν εξονυχιστικά τη συμφωνία μεταξύ TNT Express και UPS. Ο Ντέιβις, της UPS, υποστήριξε για το συγκεκριμένο θέμα ότι «αισιοδοξούμε πως δεν θα υπάρξουν επιπλοκές με τις αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου