Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ερχονται deals στο χώρο των εταιρειών Courier

Ριζικές αλλαγές και ανακατατάξεις στο χάρτη των εταιρειών Courier εκτιμάται πως θα προκαλέσουν η επιδείνωση της ύφεσης και οι δυσοίωνες προοπτικές για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως ήδη αρκετές εταιρείες λειτουργούν στα όριά τους και δεν αποκλείουν το αμέσως επόμενο διάστημα επίσπευση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, ακόμη και ανάμεσα σε ισχυρούς ομίλους. Η συγκέντρωση δυνάμεων, θα επιταχυνθεί και εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχει το «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους στη ρευστότητα της οικονομίας.

Η μόνη Ελληνική εταιρεία που έχει την ρευστότητα να προχωρήσει δυναμικά σε εξαγορές και συνεργασίες είναι η ACS COURIER. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο γάμος που δεν πέτυχε πρίν απο ένα χρόνο με την Speedex, σήμερα είναι ποιο κοντά απο ποτέ.

Η Speedex την τελευταία 10ετία με συνεχόμενες ζημιογόνες χρονιές δεν φαίνετε να μπορεί να αντέξει την μείωση ζήτησης των υπηρεσιών από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Από την πλευρά τους οι μέτοχοι Σφακιανάκης και Φουρλής δεν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνουν ζημιές σε μία επένδυση που δεν είχε συνεισφορά στα αποτελέσματα των ομίλων τους ούτε μία χρονιά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική με όπλο τον μεγάλο αριθμό αποστολών που διαχειρίζεται καθημερινά πάρα την κρίση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την μείωση της ρευστότητας. Η τρίτη απο πλευράς μεριδίων Ταχυμεταφορές Ελτά καθημερινά χάνει έδαφος και περιμένει τον υποψήφιο αγοραστή της.

Για τις Ταχυμεταφορές Ελτά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων πριν απο λίγους μήνες εκτός απο ευρωπαικές εταιρείες όπως TNT, DHL, Αυστριακά Ταχυδρομεία και ο leader της Ελληνικής αγοράς ACS COURIER.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου