Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΕΤΤ παρουσιάζει μελέτη για την πορεία της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς


Μελέτη για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς, βάσει των στοιχείων για το έτος 2011, παρουσιάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η μελέτη, η οποία εκδίδεται σε ετήσια βάση, έρχεται στη δημοσιότητα λίγο πριν την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, με σκοπό την καταγραφή των τάσεων, καθώς και την αναλυτική ενημέρωση για τους φορείς της αγοράς. 


Στη μελέτη παρουσιάζεται συνοπτική αναδρομή στην πορεία προς την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς με αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο και το νέο ταχυδρομικό νόμο. Αποτυπώνονται, επίσης, μεγέθη και οικονομικά στοιχεία, που συγκέντρωσε η ΕΕΤΤ από τις αδειοδοτημένες ταχυδρομικές επιχειρήσεις. Στην ανάλυση για τις συνθήκες στην αγορά, καταγράφεται το πλαίσιο του ανταγωνισμού και κατατίθενται αναπτυξιακές ιδέες και προτάσεις. Τέλος, παρατίθεται συγκριτική επισκόπηση της ευρωπαϊκής ταχυδρομικής αγοράς. 


Η μελέτη της ΕΕΤΤ αποτελεί ένα εμπεριστατωμένο και χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση των μεγεθών, των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών, καθώς και την ανταγωνιστική ανάπτυξη της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς.  


Το πλήρες κείμενο είναι αναρτημένο στο www.eett.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου